Forside Nyheder Toldberegner Toldregler Toldsatser F.A.Q Forum


Forum » Toldregler » Diæt piller

Diæt piller28. september 2012 - 21:34 #0

Jeg har bestilt nogle såkaldte diet pills fra USA, til en værdi af 39.98 dollars(230 kr ca) og porto på 46.50 dollars(268 kr ca), jeg har så yderlige fået medelelse fra dem om tillægsimporttold på 21,73 dollars.

 

Disse 21,73 er det det som jeg skal betale i told, eller kommer der ekstra oveni hvis pakken bliver tjekket? Og hvad vil der komme oveni hvis pakken bliver tjekket? og er det tilladt at importere disse i Danmark? De hedder Zantrex 3 og er lovlige i USA.Bilu

Bilu
Vist 5517 gange - Besvaret 1 gange

Kasper

Kasper

1. oktober 2012 - 08:34 #1

Har afsenderen lagt told på? Det forstår jeg ikke. Når en vare sendes ud af et land, skal der naturligvis ikke betales told. Med mindre der findes en eksporttold, men det er en yderst sjælden form for told.

Du skal betale moms ved indførsel til Danmark. Den beregnes af postfirmaet (f.eks. UPS eller Post Danmark) når din pakke ankommer. De sender så en regning til dig med moms + gebyr.

Bagatelgrænsen er dog på 80 kr. (varens værdi ekskl. porto) eller 340 kr. for gaver. Herunder beregnes der ingen moms eller gebyr.

Kun hvis varens værdi er over 1150 kr. skal der også betales told.

Momsen beregnes af vare + porto, så hvis det udgør i alt 498 kr., så skal du betale 25 %, altså 124,50 kr. + 80 kr gebyr, i alt 204,50 kr.

Hvis du er heldig, så har afsenderen skrevet at det er en gave, og hvis de danske toldmedarbejdere tror på det, vil den være under bagatelgrænsen. Men det ville naturligvis være snyd, hvis det var med vilje.

Det er så et helt andet spørgsmål, om dit kosttilskud er lovligt at indføre. Det hører under lægemiddeloven og sundhedsstyrelsen.

Reglen er at man gerne må købe medicin (lægemidler) på postordre fra EU-lande. Man må også gerne selv medbringe medicin fra hele verden (til eget brug) på en rejse. Men man må ikke købe medicin på postordre fra uden for EU.

Man må derimod gerne købe kosttilskud, da det betragtes som almindelige fødevarer.

Indeholder produktet medicin, er det selvfølgelig et lægemiddel. Men hvis der står at dit præparat virker mod nogen som helst form for sygdom, så mener embedsmændene også, at det er medicin. Det er altså ikke så vigtigt hvad de indeholder, men hvad de markedsføres til. Man må ikke bestille strøsukker fra USA, hvis der står på det at det virker mod lavt blodsukker. De er yderst skrappe med fortolkningen. Der er eksempel på, at sundhedsstyrelsen har klassificeret kamillecreme, grøn te og fyrrenåleduftolie som lægemiddel og forbudt forhandleren at sælge det. Jeg har selv prøvet at bestille et ganske almindeligt kosttilskud fra Thailand, som man også kan købe i danske butikker. Men da der angiveligt stod på emballagen, at det var godt mod diarré og feber, så blev det beslaglagt i den danske told. En længere klagesag fulgte, den er ikke afsluttet endnu.

Hvis sundhedsstyrelsen mener, at du har importeret et lægemiddel ulovligt, får du første gang en advarsel. Næste gang får man en bøde på vist nok 2000 kr. Da det kun er lægemiddelloven, ikke straffeloven, kommer den dog ikke på straffeattesten.

Man kan spørge dem før bestilling på denne side:
http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topics/detail--og-nethandel/indfoersel-af-medicin-til-danmark/spoerg-om-indfoersel-e-blanket

Jeg har fundet Zantrex-etiketten på nettet, og det  nærmeste den kommer til et lægemiddel er vist at tale om "vægtttab", så jeg tror den vil gå igennem.

Der er en vejledende liste over sygdomme og ikke-sygdomme på denne side:
http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topics/godkendelse-og-kontrol/skelnen-laegemidler-og-andre-produkter/liste-over-sygdomme-og-sygdomssymptomer

Du kan nok få de tre komponenter i Zantex (koffein-holdige urter (f.eks. mate), damiana og ginseng) noget billigere andre steder. Det lyder som et godt naturprodukt, men et ret opkvikkende middel, vær forsigtig i starten, og drik mindre kaffe/te Smilie
Sponsoreret indhold Annoncer


Partnere
TollSjekk.no
DanskeLinks.dk
Kurserne.dk
©2008 - 2023 Toldpriser.dk
Kontakt

Toldpriser.dk er til salg for 0,00 kr. Kun seriøse henvendelser. Klik her for mere info.