Forside Nyheder Toldberegner Toldregler Toldsatser F.A.Q Forum


Forum » Import/Eksport » Smagsdommeri og brud på den private ejendomsret

Smagsdommeri og brud på den private ejendomsret5. april 2013 - 17:34 #0

Jeg har lige oplevet af toldvæsenet på PostDanmarks foranledning har sendt for 1900,- BB-guns retur til Hong Kong. Begundelsen var at postdanmark ikke vil transportere våden.

 

Nu er BB-guns ikke våben, men legetøj. De forhandles bl.a. i legetøjsbutikker, men kræver dog at man skal være 18 for at købe døm, ligesom med smøger og snaps.

 

Returneringen af mine helt lovlige varer er sket uden varsel. Enhver henvendelse til postdanmark med pakkenummeret afstedkommer blot en reference til toldvæsenet. Toldvæsenet hævder at de sagtens kan se at varerne er helt ok, men at de er nødt til at sende dem retur fordi postdanmark ikke vil flytte dem.

 

Et tilbud om at afhente varerne selv blev dømt ulovligt.

 

Det vil så påføre mig et tab på 1800,- eller endnu værre en række lovlige produkter, som det har taget mig lang tid at finde på nettet og som har stor samlerværdi. De skal i øvrigt anvendes til bogillustrationer, derfor skal de være vellignende. Jeg har tidligere modtaget samme slags forsendelser fra Hong Kong helt uden problemer, og betalt den told jeg skulle erlægge på posthuset ved afhentningen.

 

En forespørgsel på postdanmarks chatside om hvad man må eller ikke må sende eller modtage gav intet klart svar; først da pakkenummeret kom frem blev der henvist til told, der henviser ... ja, rigtig gættet ... postdanmark.

 

Dette har jeg heldigvis på print, og vil rejse en principiel sag om hvad der sker når en virksomhed ikke kan finde ud af om den er privat (kan lave sine egne politikker, fx ikke forsende bb-guns) eller offentlig (skal overholde lovens bogstav).

 

Meget kritisabelt. Produkterne er fuldt lovlige og indkøbt privat af en dansk statsborger, der er personligt myndig.

 

Hvad er det næste, der ikke må sende. Dildoer når de er lyserøde? Bøger hvis heltens navn lyder nordkoreansk? Svinekødprodukter hvis de passerer et muslimsk eksportland? 

 

Bavdr. Jeg forstår godt den massive afvandring af kunder fra postdanmark og skal bestemt gøre mit. 

 Erik Frimann

Erik Frimann
Vist 2684 gange - Besvaret 0 gangeDer er endnu ingen indlæg...
Sponsoreret indhold Annoncer


Partnere
TollSjekk.no
DanskeLinks.dk
Kurserne.dk
©2008 - 2024 Toldpriser.dk
Kontakt

Toldpriser.dk er til salg for 0,00 kr. Kun seriøse henvendelser. Klik her for mere info.