Forside Nyheder Toldberegner Toldregler Toldsatser F.A.Q Forum


Persiske tæpper, ikke håndknyttede

Spørgsmål:
Jeg har fået en gave fra Iran (et persisk tæppe, IKKE håndknyttet) som jeg gerne vil have sendt til Danmark. Jeg har været inde på Jeres hjemmeside og læse lidt om priserne for told og moms. I skriver intet om toldpriser for persiske tæpper. Jeg gør dog opmærksom på at tæppet ikke er et ægte tæppe, dvs. maskine produceret. Hvis nu vi antager at tæppen har en værdi på 1000 kr går jeg ud fra at jeg kun skal betale for 25% i moms + importgebyr på 160 kr.. Mit spørgsmål til Jer er, hvordan jeg kan angive prisen, således tolderne har tæppets værdi. Kvitteringen for tæppet er skrevet på persisk, som man naturligvis ikke kan læse herhjemme. Vil det være tilstrækkeligt med en kvittering på engelsk. Hvordan kan jeg sikre mig, at tolderen herhjemme ikke blot giver en "personlig" vurdering af hvad tæppet er værd, og vil kvitteringen være nok? Gælder ovenstående told og moms regler for både PostDanmark, TNT, FedEx og andre? På forhånd tak.Svar:

Hvis varens værdi er på under 1.150 kr, så skal der ikke betales told, kun moms og begyr, ganske som du var kommet frem til.

 

Jeg er ikke sikker på hvordan det foregår i Iran, men jeg ved at når man sender varer fra fx USA, så kan afsender udfylde og vedlægge et dokument der viser varens værdi og type.

 

Tolderens vurdering af varens værdi kan dog godt være anderledes end den opgivne værdi.

Hvis eksempelvis tæppet har en værdi på 1000 kr, og afsender opgiver det til 10 kr, så kan tolderen jo godt se at der er snydt, og så må han vurdere selv. 

 

Gebyret vores beregner bruger på 160 kr er Post Danmarks gebyr.

Det er muligt at andre (fx TNT eller UPS) bruger andre gebyrer, faktisk mener jeg at UPS er lidt billigere end Post Danmark. 

 

Håber det besvarer dit spørgsmål. 

 
Tilbage
 Annoncer


Partnere
TollSjekk.no
DanskeLinks.dk
Kurserne.dk
©2008 - 2024 Toldpriser.dk
Kontakt

Toldpriser.dk er til salg for 0,00 kr. Kun seriøse henvendelser. Klik her for mere info.